
De Wadden smaken ongewoon lekker. Proef lokale zeevruchten, eetbare kwelderplanten of geniet van eilandbier. Ontdek nieuwe recepten, verhalen en wandelroutes of laat je verrassen door één van de topkoks in het Waddengebied via visitwadden.nl/smaak
WIST-JE-DAT er zelfs op meerdere plekken in het Waddengebied mosterd wordt gemaakt? Voor mosterd uit het Waddengebied kan je onder andere terecht bij:
- Waddendelicatesse. Op Texel wordt bij het Zilte Groente Project mosterdzaad verbouwd voor deze mosterd.
- Amelander mosterd. Op de akkers van Ameland wordt het mosterdzaad al decennialang verbouwd. Vrijwilligers oogsten de zaden en de molen in Hollum vermaalt ze tot de mosterd.
- Abrahams Mosterdmakerij. Bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum daarentegen wordt er tot op de dag van vandaag op ambachtelijke wijze mosterd geproduceerd.
Het water in de mond gekregen? Ga nu zelf aan de slag en proef de Wadden met dit mosterdsoep-recept uit Texel.
Foto: mosterdsoep
Bron: www.visitwadden.nl